Verliefd, verloofd, getrouwd?

[ wist je dat | wat kun je doen ]
 
"Stel, je hebt iemand op het oog en diegene jou ook. Alleen weet je van tevoren dat je ouders hem niet accepteren als je met hem een toekomst zou willen. Wat zouden jullie op dat moment doen? Misschien dat jullie kunnen helpen..."

Je bent superverliefd. Je wilt graag samen zijn. Maar dat gaat niet. Je familie vindt dat niet oké. Of zijn familie vindt het niet oké. Je kunt dus niet trouwen met je grote liefde. En daar kan je je heel erg unhappy bij voelen!
Het kiezen van een juiste (huwelijks) partner is niet gemakkelijk. Het is een keuze waar jij zelf in ieder geval achter moet staan. Als je gaat trouwen, betekent dat namelijk dat je veel met je partner gaat delen. Een belangrijke keuze dus!
Meer lezen over jouw partner, jouw keuze? Ga naar Your right 2 choose: yourright2choose.nl
 

Wist je dat?

  • Veel gedwongen huwelijken hebben te maken met conflicten en echtscheiding.
  • Veel meiden willen trouwen met iemand uit hun eigen cultuur. Ook de meeste ouders willen dat hun dochter trouwt met iemand uit de eigen cultuur. Maar verliefd worden heb je niet altijd in de hand: soms word je toch verliefd op iemand uit een andere cultuur.
  • Veel meiden hebben een relatie voor het huwelijk maar hun familie mag dat niet weten.
  • Iemand dwingen om te trouwen kan heel subtiel zijn. Soms heb je gewoon het gevoel dat je geen nee kunt zeggen.
  • In Nederland zijn er geen cijfers hoe vaak gedwongen huwelijken voorkomen. In Engeland zijn die cijfers er wel: in 2010 zijn er 1 735 gevallen van huwelijksdwang geregistreerd. Maar in werkelijkheid zijn het er veel meer: niet iedereen zoekt namelijk hulp.
  • Iemand dwingen om te trouwen wordt niet goed gevonden in de islam.
 
De Profeet (صلى الله عليه وسلم) heeft gezegd: "De weduwe en de gescheiden vrouw mogen niet worden uitgehuwelijkt tenzij zij het bevel hiertoe hebben geven, en de maagd mag niet uitgehuwelijkt worden totdat haar toestemming is verkregen." (Al-Boekhaarie). Dit wordt sterk benadrukt door Imam Boekhaarie. Hij gaf een van zijn hoofdstukken in zijn Sahih de volgende betekenis: "Wanneer een man zijn dochter uithuwelijkt terwijl zij er een afkeer van heeft, dan zal het huwelijk ongedaan worden gemaakt."

Wat kun je doen?

Praat erover! Blijf er niet alleen mee zitten! Praat erover met iemand die je kan vertrouwen en die niet over je zal gaan roddelen! Bijvoorbeeld een zus, tante of goede vriendin. Heb je die niet in de buurt? Dan kun je anoniem hierover praten op internet of bij een hulpverlener. Klik dan hier.
 
Bang voor een enkeltje Marokko?
Ben je bang dat je tijdens de vakantie in Marokko wordt achtergelaten? Of daar gedwongen wordt om te trouwen? Kijk dan op: yourright2choose.nl en lees wat je kan doen om dit te voorkomen!
 
Verliefd op een meisje
Sommige meiden worden verliefd op een meisje. In iedere tijd en iedere cultuur, komt dit voor. Bijna 10 % van de meiden valt (ook) op meiden. Je bent dus zeker niet de enige!
MoVisie Kinderpostzegels VSB Fonds Marokko Media